Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí pomerančová zmrzlina Dezerty
07. 09. 2017 Přečteno: 3987x

Domácí pomerančová zmrzlina

Ingredience
- +
  • velké BIO pomeranče: 2 ks
  • zakysaná smetana: 600 g
  • cukr krupice: 2 PL
  • cukr moučka: 1 PL
  • vanilkový cukr: 1 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Domácí pomerančová zmrzlina - recept

Z chemicky neošetřených pomerančů nastrouháme kůru a pomeranče vymačkáme. Šťávu s krupicovým cukrem přivedeme k varu apři mírné teplotě necháme zredukovat přibližně na 3/4 objemu. Přidáme ostatní ingredience, důkladně rozmícháme a necháme vychladnout. Přelijeme do nádoby, ve které směs zmrazíme. Každou půl hodinu zmrzlinu prošleháme, aby se na povrchu netvořily krystalky. Před podáváním necháme pomerančovou zmrzlinu chvíli povolit při pokojové teplotě. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 5 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Šafránové rizoto

Hlavní jídla: Šafránové rizoto

Na pánvi s olejem zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme orestovat rýži, přidáme prolisovaný česnek, zalijeme…

Švestkový kompot

Ostatní: Švestkový kompot

Na zavařování použijeme spíše tvrdší švestky, aby udržely tvar a švestkový kompot nebyl po otevření příliš…

Žampionová pomazánka

Pomazánky: Žampionová pomazánka

Žampiony očistíme a podusíme společně s rozmarýnem v pánvi se lžicí oleje. Žampiony necháme vychladnout, můžeme je…

Drobenka na koláč

Dezerty: Drobenka na koláč

Máslo necháme změknout, dáme ho do mísy s cukrem a moukou a hněteme tak dlouho, až se začnou tvořit žmolky. …