Vepřový jazyk
Ingredience
- vepřový jazyk: 500 g
- cibule: 1 ks
- nové koření: 3 ks
- celý pepř: 4 ks
- sůl
- voda
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřový jazyk – recept
Vepřový jazyk pořádně omyjeme, očistíme, dáme do hrnce s osolenou vodou vařit. Do vody přidáme kuličky pepře a nového koření s rozpůlenou cibulí. Pod pokličkou vaříme doměkka. Když se nám jazyk uvaří, vytáhneme je z hrnce a pod studenou vodou ochladíme a jazyky oloupeme. Odstraníme podjazyčí, chrupavky a kosti a poté jazyky opět vložíme do vývaru. Uvařený vepřový jazyk nakrájíme před podáváním. Podáváme s chlebem, křenem a hořčicí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.