Jarní závitky
Ingredience
- mleté vepřové maso: 200 g
- vejce: 1 ks
- bílé zelí: 200 g
- paprika: 1 ks
- solamyl: 1 KL
- strouhanka: 3 PL
- sůl
- mletý pepř
- rýžový papír
- olej
- worchesterová omáčka
- sójová omáčka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jarní závitky – recept
Nastrouháme zelí a papriku, přidáme mleté maso, sůl a pepř dle chutí, vejce, solamyl, strouhanku, aby těsto nebylo ani řídké ani tuhé. Vše pořádně promícháme, zakapeme worchesterem a sójovou omáčkou. Necháme asi 10 minut odstát. Vezmeme rýžový papír, z obou stran jej potřeme teplou vodou, aby nám změkl. Do rýžového papíru vkládáme masovou směs, srolujeme, aby nikde nebyl žádný otvor. Na pánvi rozpálíme olej a závitky smažíme z obou stran dohněda. Jarní závitky podáváme jako předkrm nebo hlavní jídlo se zeleninovým salátem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.