Americké brambory
Ingredience
- brambory typu B: 500 g
- olej
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- sušený česnek
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Americké brambory - recept
Brambory i se slupkou důkladně omyjeme, vydrhneme kartáčkem a osušíme. Brambory nakrájíme na měsíčky. Všechno koření smícháme s trochou oleje a brambory v této směsi obalíme. Rovnoměrně je vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Troubu rozehřejeme na 200 °C a americké brambory pečeme asi 15 minut, poté teplotu snížíme na 160 °C a pečeme dalších asi 30 minut dozlatova. Během pečení brambory 3x jemně promícháme. Dosolíme dle potřeby.
Hotové americké brambory by měly být na povrchu křupavé a uvnitř měkké. Podáváme je ke steakům, rybám, nebo jen tak s oblíbeným dipem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.