Borůvkový koláč s drobenkou
Ingredience
- hustý bílý jogurt: 1 kelímek (150 ml)
- polohrubá mouka: 1 a ½ kelímku
- cukr krupice: ¾ kelímku
- vejce: 1 ks
- prášek do pečiva: ½ ks
- borůvky: 300 g
- máslo a hladká mouka
- Na drobenku:
- hrubá mouka: 50 g
- máslo: 25 g
- cukr krupice: 25 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Borůvkový koláč s drobenkou - recept
Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z ingrediencí na drobenku rukama vypracujeme drobivou hmotu, kterou si můžeme připravit i dopředu a nechat v ledničce.
Smícháme prosátou mouku a prášek do pečiva, přidáme jogurt, cukr a vejce a promícháme. Těsto rovnoměrně rozprostřeme do koláčové formy, poklademe borůvkami a posypeme drobenkou.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme na 180 °C asi 35 - 40 minut, až je drobenka zlatavá.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.