Lískooříšková zmrzlina
Ingredience
- loupané lískové ořechy : 75 g
- krupicový cukr : 150 g
- vaječné žloutky : 6 ks
- plnotučné mléko : 500 ml
- smetana ke šlehání: 125 ml
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Lískooříšková zmrzlina – recept
Začněte tím, že si v rendlíku zahřejete mléko a rozpustíte v něm cukr. Poté hrnec odstavte a nechte mírně vychladnout. V míse si vyšlehejte vaječné žloutky a postupně k nim zašlehávejte i oslazené teplé mléko (nesmí být vařící!). Postupně by měla mít směs krémovou konzistenci. V další fázi si opražte na suché pánvi lískové ořechy a poté je nadrťte. V tomto stavu je vmíchejte do mléčného krému. K ruce si nakonec vezměte uzavíratelnou misku a vlijte do ní polotovar oříškové zmrzliny – mrazte v mrazáku několik hodin a nezapomínejte občas promíchat. Hotovou lískooříškovou zmrzlinu podávejte třeba s domácí šlehačkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.