![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Krémové chřestové rizoto](/img/clanky/62ddf6a014d9829f54358a562e1e311e/kremove-chrestove-rizoto.jpg)
Krémové chřestové rizoto
Ingredience
- rýže Arborio: 150 g
- zelený chřest - svazek: 1 ks
- malá cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- parmazán: 50 g
- vývar: 500 ml
- bílé víno: 50 ml
- máslo: 50 g
- čerstvý tymián - snítek: 2 ks
- olivový olej: 2 PL
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krémové chřestové rizoto - recept
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Chřest očistíme a pokrájíme na malé kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej. Orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme chřest a rýži. Restujeme asi 5 minut. Poté přilejeme bílé víno, necháme ho odpařit a přidáme trochu horkého vývaru. Až se vývar v rýži vstřebá, přilejeme další naběračku vývaru. Takto pokračujeme do změknutí rýže.
Když je rýže téměř měkká přidáme do rizota citronovou šťávu, nasekané lístky tymiánu a strouhaný parmazán. Důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Rizoto necháme 5 minut odstát.
Krémové chřestové rizoto podáváme posypané parmazánem. Skvěle chutná s bílých suchým vínem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.