Salát z grilované zeleniny
Ingredience
- lilek: 1 ks
- mladá cuketa: 1 ks
- barevné papriky: 2 ks
- cibule: 1 ks
- hladkolistá petržel: 2 PL
- olivový olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Salát z grilované zeleniny - recept
Lilek a cuketu nakrájíme i se slupkou podélně na silnější plátky, cibuli a papriky rozpůlíme (můžeme vydlabat semínka, ale nejsou-li pálivá, můžeme je ponechat). Všechnu zeleninu zakapeme olivovým olejem ze všech stran, osolíme a opepříme.
Zeleninu grilujeme při střední teplotě ze všech stran dozlatova. Papriky ze strany, kde je slupka, můžeme ogrilovat naprudko téměř dočerna a slupku poté odstranit. Grilovanou zeleninu necháme chvíli vychladnout, pokrájíme na menší kousky a smícháme s nadrobno nasekanou petrželkou.
Salát z grilované zeleniny podle chuti osolíme, opepříme a zakápneme trochou olivového oleje. Podáváme vychlazený s pečivem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.