Rybičková pomazánka
Ingredience
- sardinky nebo šproty v oleji: 1 ks
- vejce: 2 ks
- sterilovné okurky: 1 ks
- cibule
- citrónová šťáva: 1 KL
- máslo: 2 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rybičková pomazánka - recept
Vajíčka uvaříme navrdo, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky, cibuli a okurky nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme, máslo necháme v pokojové teplotě změknout. Z rybiček odstraníme páteře a maso rozmačkáme vidličkou. Podle chuti a požadované konzistence pomazánky necháme v rybičkách trochu oleje z konzervy. Přidáme vejce, cibuli, okurky, citrónovou šťávu, osolíme, opepříme a utřeme se změklým máslem.
Rybičková pomazánka se podává vychlazená na čerstvém pečivu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.