Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pastýřský koláč (Shepherd´s Pie) Hlavní jídla
11. 09. 2017 Přečteno: 1826x

Pastýřský koláč (Shepherd´s Pie)

Ingredience
- +
  • mleté hovězí maso: 300 g
  • cibule: 1 ks
  • mrkev: 1 ks
  • hrášek: 80 g
  • rajčatové pyré: 1 PL
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • worchester 
  • čerstvý tymián: 1 KL  
  • čerstvý rozmarýn: 1 KL 
  • sůl 
  • pepř 
  • olej
  • Bramborová kaše: 
  • brambory typu C: 250 g
  • žloutek: 1 ks
  • mléko: 20 ml
  • smetana ke šlehání: 10 ml
  • máslo: 1 PL
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Pastýřský koláč (Shepherd’s Pie) – recept

Nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme vodu, přidáme máslo, rozšťoucháme, přilijeme ohřáté mléko a smetanu a vymícháme dohladka. Osolíme, opepříme a nakonec přidáme vaječný žloutek. Směs důkladně promícháme.

Předehřejeme si troubu na 200 °C a připravíme si masovou směs. Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme cibuli a mrkev. Jakmile začnou zlátnout, přidáme česnek, mleté maso a restujeme ještě další 3 minuty. Osolíme, opepříme, vmícháme hrášek, rajčatové pyré, trochu worchesteru a bylinky.

Do zapékací nádoby dáme masovou směs, na ni navrstvíme bramborovou kaši, kterou rozprostřeme po celém povrchu masa. Zapečeme asi 20 minut, dokud se kaše nezbarví dozlatova. 

Na bramborovou kaši můžeme také nasypat nastrouhaný sýr.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

tresnovy-clafoutis.jpg Hlavní jídla

Třešňový clafoutis

Třešně umyjeme a vypeckujeme. Formu na pečení koláče vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme. Třesně rozmístíme do pečící formy. Všechny zbylé ingredience smícháme. Vznikne nám řídké těsto, které nalejeme na…

slany-kolac-flammkuchen.jpg Hlavní jídla

Slaný koláč Flammkuchen

Hladkou mouku smícháme s vodou, sádlem a špetkou soli. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut odpočívat v lednici. Poté těsto rozválíme na velmi tenký plát.  Žervé smícháme s vysokoprocentní…

povidlovy-kolac.jpg Hlavní jídla

Povidlový koláč

Mouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva. Smícháme nastrouhané máslo, cukr, mouku a vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut uležet v lednici. Z těsta odkrojíme asi 2/3 a vyválíme na…

porkovy-quiche.jpg Hlavní jídla

Pórkový quiche [kiš]

Křehké těsto vtlačíme do kulaté formy na koláč, propícháme na několika místech vidličkou a necháme v ledničce odpočinout. Mezitím přepůlíme pórek podélně a nakrájíme na půlkolečka. Na troše oleje necháme asi 1…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Biskupský chlebíček

Dezerty: Biskupský chlebíček

Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky utřeme s cukrem a máslem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme ke…

Česneková omáčka

Přílohy: Česneková omáčka

V hlubší pánvi necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme mlékem smíchaným se…