Hovězí steak
Ingredience
- kvalitní hovězí maso (svíčková, roštěnec,...): 400 g
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hovězí steak – recept
Maso naporcujeme na steaky asi 3 - 4 cm tlusté. Ty potřeme kvalitním olejem a opepříme. Poté steaky necháme odležet při pokojové teplotě asi půl hodiny.
Rozpálíme si olej na pánvi a steaky na ní zprudka osmahneme z každé strany asi tři minuty, podle toho, jak moc je chceme mít propečené. Poté vložíme do nahřáté nádoby, kde ještě pomaličku „dojdou“, osolíme a můžeme podávat.
Hovězí steak chutná skvěle s různými omáčkami, jako příloha jsou ideální steakové hranolky, opečené brambory nebo třeba bramborové dukátky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.