Houbová omáčka z čerstvých hub
Ingredience
- čerstvé houby: 250 g
- máslo: 2 PL
- cibule: 1 ks
- smetana na vaření: 200 ml
- sůl
- pepř
- kmín mletý
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Houbová omáčka z čerstvých hub – recept
Cibuli nakrájíme najemno, houby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme (na kousky nebo plátky podle libosti). V kastrolku rozpustíme máslo a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme houby, kmín, sůl a pepř a osmahneme je. Houby zalijeme smetanou a povaříme do zhoustnutí. Pokud bychom potřebovali zahustit ještě více, použijeme jíšku z másla a hladké mouky. Omáčku dochutíme solí a pepřem, a ještě krátce povaříme.
Houbová omáčka z čerstvých hub se dá podávat nejen s knedlíkem, ale třeba také s těstovinami či rýží, s masem (hovězím, kuřecím,…) i bez něj.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.