Losos s citrónovou omáčkou
Ingredience
- filety z lososa: 400 g
- smetana ke šlehání: 150 ml
- citrón: 1 ks
- olej
- sůl
- pepř
- kopr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Losos s citrónovou omáčkou – recept
Lososa lehce osolíme, opepříme a pokapeme trochou citrónu. Na rozpáleném olivovém oleji opečeme filety zprudka z obou stran a následně vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C, kde se bude losos dopékat asi 10 minut.
Mezitím si připravíme citrónovou omáčku na pánvičce, na které se losos opékal. Vlijeme na ni smetanu a necháme projít varem. Poté do smetany vymačkáme jeden citrón, osolíme, opepříme a při mírné teplotě vaříme ještě pár minut, než omáčka zhoustne. Nakonec vmícháme nakrájený kopr.
Lososa s citrónovou omáčkou servírujeme s libovolnou bramborovou přílohou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.