Boršč bez masa
Ingredience
- hlávkové zelí: 1 hlavy
- brambory: 2
- červená řepa: {0,5}
- máslo: 90 g
- rajčatový protlak: 2 PL
- zakysaná smetana: 100 ml
- zeleninový vývar
- mrkev: 1
- petržel: 1
- cibule: {1}
- ocet: 1 PL
- cukr: 1 PL
- bobkové listy: {1,5}
- černý pepř: 2
- nové koření: 2
- stroužky česneku: 3
- petrželka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Boršč bez masa – recept
Pokrájíme si zelí i brambory na menší kousky a vaříme je společně ve vývaru asi 15 minut. Do jiného hrnce si dáme polovinu másla a podusíme na něm červenou řepu společně s octem, cukrem a rajčatovým protlakem. Na pánvičce si na zbytku másla zpěníme nakrájenou cibulku, mrkev a petržel. Všechno smícháme dohromady a přidáme všechno koření. Vaříme 10 - 15 minut. Hotový boršč bez masa dochutíme utřeným česnekem a sekanou petrželkou. Podáváme s kysanou smetanou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.