Žemlovka s jablky
Ingredience
- jablka: 2 ks
- veka: 1 ks
- med: 2 PL
- mléko: 250 ml
- skořicový cukr: 2 ks
- vejce: 1 ks
- máslo
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Žemlovka s jablky – recept
Troubu zapneme na 200 °C. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, smícháme se skořicovým cukrem a medem. V další misce smícháme dohromady mléko, žloutky, skořicový cukr. Máslem vymažeme pekáč, na který dáme plátky veky, které v rychlosti namočíme v mléce. Na veku naskládáme plátky jablek a opět plátky veky namočené v mléce. Vrstvíme do vypotřebování surovin, poslední vrstvou musí zůstat veka namočená v mléce. Pokapeme rozpuštěným máslem, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 20 - 30 minut. Vytáhneme z trouby a ze dvou bílků ušleháme sníh, který dáme na žemlovku. Vrátíme asi na 5 minut zpátky do trouby. Žemlovku můžeme jíst teplou i studenou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.