Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Žemlovka s jablky Dezerty
22. 03. 2016 Přečteno: 6204x

Žemlovka s jablky

Ingredience
- +
  • jablka: 2 ks
  • veka: 1 ks
  • med: 2 PL
  • mléko: 250 ml
  • skořicový cukr: 2 ks
  • vejce: 1 ks
  • máslo

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Žemlovka s jablky – recept

Troubu zapneme na 200 °C. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, smícháme se skořicovým cukrem a medem. V další misce smícháme dohromady mléko, žloutky, skořicový cukr. Máslem vymažeme pekáč, na který dáme plátky veky, které v rychlosti namočíme v mléce. Na veku naskládáme plátky jablek a opět plátky veky namočené v mléce. Vrstvíme do vypotřebování surovin, poslední vrstvou musí zůstat veka namočená v mléce. Pokapeme rozpuštěným máslem, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 20 - 30 minut. Vytáhneme z trouby a ze dvou bílků ušleháme sníh, který dáme na žemlovku. Vrátíme asi na 5 minut zpátky do trouby. Žemlovku můžeme jíst teplou i studenou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 5 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Domácí jitrnice

Domácí jitrnice

Vepřové maso povaříme do poloměkka a plíce povaříme do měkka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Syrová játra pomeleme a smícháme s česnekem. Maso vykostíme a rozemeleme nahrubo nebo nasekáme, plíce najemno.…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Boloňské špagety s mletým masem

Hlavní jídla: Boloňské špagety s mletým masem

Na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a mleté maso a smažíme dozlatova. K…

Tvarohové knedlíky

Hlavní jídla: Tvarohové knedlíky

Tvaroh, krupici, cukr, máslo, vejce, vanilkový cukr a citronovou kůru smícháme dohromady a utvoříme těsto. Dáme do…

Vepřová líčka na víně

Hlavní jídla: Vepřová líčka na víně

Maso si nakrájíme na kostky, cibuli na klínky, česnek nasekáme, mrkev a petržel pokrájíme na širší kolečka a celer…

Vepřové ragú

Hlavní jídla: Vepřové ragú

Očištěné maso nakrájíme na kostky, zeleninu na menší kostičky. Na rozehřátém oleji ze všech stran zprudka…