Pomerančová marináda na vepřové maso
Ingredience
- olej: 50 ml
- pomerančová šťáva: 50 ml
- med: 1 PL
- česnek – stroužek: 1 ks
- koriandr mletý: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pomerančová marináda na vepřové maso – recept
Česnek prolisujeme, pomerančovou šťávu ideálně vymačkáme čerstvou, je-li to však nezbytné, použijeme kvalitní pomerančový džus. Med smícháme s pomerančovou šťávou a necháme rozpustit, přidáme koření a česnek a promícháme. Přilijeme olej a vše opět zamícháme. Do nádoby nalijeme část marinády, položíme na ni omyté a osušené maso, zalijeme zbytkem marinády a marinujeme ideálně přes noc. Marináda na vepřové maso do masa krásně vtáhne chuť a med na povrchu jemně zkaramelizuje.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.