Babiččin vláčný jablkový koláč
Ingredience
- hladká mouka : 500 g
- měkké máslo : 250 g
- krupicový cukr : 90 g
- prášek do pečiva : 1 balíček
- bílý neochucený jogurt (10 % tuku) : 120 g
- jablka: 12 ks
- strouhanka: 2 PL
- vanilkový cukr dle chuti
- mletá skořice: 3 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Babiččin vláčný jablkový koláč – recept
Začněte tím, že si z mouky, měkkého másla, cukru krupice, jogurtu a kypřícího prášku vypracujete hladké polotuhé těsto. To zabalte do potravinové fólie a nechte odpočinout v lednici asi dvacet minut. Mezitím si oloupejte a nahrubo nastrouhejte jablka do mísy. Dále po dvaceti minutách vyjměte těsto z chladničky, rozdělte na dva stejné velké kusy a z každého z nich vyválejte obdélníkový plát. Ten první položte do plechu s pečícím papírem, posypte jej strouhankou a naneste na něj rovnoměrně strouhaná jablka. Ovoce ještě pocukrujte dle chuti a posypte skořicí. Nakonec přiklopte druhým plátem a povrch propíchněte na několika místech vidličkou. Dejte péct to vyhřáté trouby na cca půl hodiny při 170 °C. Hotový koláč nechte zchladnout, posypte moučkovým cukrem a podávejte třeba s kávou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.