![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Špenátové rizoto](/img/clanky/e447dfadaba47024b8720c88a479935e/spenatove-rizoto.jpeg)
Špenátové rizoto
Ingredience
- kulatozrnná rýže (např. Arborio): 150 g
- čerstvý špenát: 400 g
- česnek - stroužky: 2 ks
- cibule: 1 ks
- zeleninový vývar: 500 ml
- bílé víno: 200 ml
- olivový olej: 2 PL
- máslo: 2 PL
- parmazán: 50 g
- muškátový oříšek
- bylinky
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Špenátové rizoto - recept
Cibuli, česnek oloupeme a nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém zlehka orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme propláchnutý špenát a chvíli podusíme. Přidáme rýži a restujeme ji asi 3 minuty. Poté zalejeme bílých vínem a necháme jej odpařit. Postupně přidáváme po naběračkách vývar a dusíme rýži do změknutí. Trvá to zhruba 20 minut.
Do rizota vmícháme změklé máslo, nastrouhaný parmazán a nasekané čerstvé bylinky. Nakonec dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Špenátové rizoto podáváme se strouhaným parmazánem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.