Vepřové rizoto se zeleninou
Ingredience
- rýže: 150 g
- vepřová kýta nebo panenka: 250 g
- vývar: 100 ml
- cibule: 1 ks
- žampiony: 3 ks
- stroužek česneku: 2 ks
- mrkev: 2 ks
- sterilovaná kukuřice: 2 PL
- sterilovaný hrášek: 2 PL
- olej
- sůl
- pepř
- kari
- sójová omáčka
- parmazán
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřové rizoto se zeleninou - recept
Rýži propláchneme a uvaříme. Může zůstat lehce tvrdkavá. Mrkev očistíme a asi 5 minut povaříme ve vroucí vodě, poté scedíme. V hluboké pánvi nebo hrnci si rozehřejeme olej. Na něm orestujeme cibuli, přidáme nadrobno nakrájené žampiony, hrášek, kukuřici, nakrájenou mrkev a nasekaný česnek. Zalejeme vývarem (nebo výpekem z masa) a podusíme asi 10 minut.
Mezitím si rozpálíme na pánvi olej a zprudka na něm osmažíme vepřové maso, které přidáme k zeleninové směsi. Dušenou zeleninu s vepřovým masem smícháme s uvařenou rýží. Důkladně promícháme. Osolíme, opepříme a dle chuti přidáme sójovou omáčku a kari.
Vepřové rizoto se zeleninou podáváme posypané parmazánem. Skvěle se k němu hodí kyselý okurek.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.