![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Zelený chřest jako příloha](/img/clanky/23853679cc8f8bee00747e3668fa0c4d/zeleny-chrest-jako-priloha.jpg)
Zelený chřest jako příloha
Ingredience
- zelený chřest - svazek: 1 ks
- citrónová šťáva: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zelený chřest jako příloha - recept
Z chřestu odkrojíme dřevnaté části, které bývají v nejširším místě stonku. Ve vyšším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s citrónovou šťávou, vložíme do ní chřest na stojato tak, aby hlavičky byly nad hladinou a připravovaly se v páře. Před vařením můžeme chřest svázat. Chřest vaříme 3 - 6 minut podle tloušťky stonků a ihned schladíme velmi studenou vodou, aby si zachoval krásně zelenou barvu. Podle chuti osolíme a opepříme.
Zelený chřest jako příloha se může připravovat také na grilu. Každý stonek můžeme omotat italskou slaninou a grilovat na rozpáleném grilu ze všech stran, dohromady asi 5 minut. Otáčení si můžeme usnadnit tak, že stonky propíchneme špejlí s hrotem a otáčíme jich hned několik naráz.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.