

























Chřestová polévka z bílého chřestu
Ingredience
- bílý chřest: 400 g
- drůbeží nebo zeleninový vývar: 400 ml
- cibule: 1 ks
- smetana: 125 ml
- oblíbené bylinky
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
V hrnci rozehřejeme olej, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Chřest zbavíme dřevnatých konců a nakrájíme ho na 2 - 3 cm velké kousky. Chřest přidáme k orestované cibulce a zalejeme horkým vývarem. Přiklopíme a pozvolna vaříme, dokud není chřest měkký (okolo 10 minut).
K chřestu přilijeme smetanu a rozmixujeme za pomoci ponorného mixéru dohladka. Vzniklý krém osolíme a opepříme dle chuti. Chřestová polévka z bílého chřestu se může podávat teplá, ale také chlazená, dozdobit ji můžeme kousky vařeného chřestu, mandlovými opraženými lupínky, bylinkami, krutony nebo pokapat olivovým olejem.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Z chřestu odkrojíme dřevnaté části, které bývají v nejširším místě stonku. Ve vyšším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s citrónovou šťávou, vložíme do ní chřest na stojato tak, aby hlavičky byly nad…
Bílý chřest oloupeme, slupky ovšem nemusíme vyhazovat, budou se nám hodit na polévku. Vodu osolíme, přivedeme k varu a chřest povaříme asi 5 minut. …
Bílý chřest omyjeme, odstraníme hlavičky a dřevnaté konce. Ty však nemusíme vyhazovat a můžeme si je schovat na polévku. Na plotně přivedeme vodu k…
V hrnci smícháme mléko s kyselinou citronovou a necháme rozpustit. Pozvolna zahřejeme mléko na 38 °C (použijeme kuchyňský teploměr). Odstavíme, přidáme syřidlo a mícháme tak dlouho, až se začne mléko srážet a…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
S kvasinkovou infekcí mezi tlapkami u mě fenky jsem měl dlouho problémy. Zkoušel jsem hypermangan, ocet, léky ...
Dobrý den, paní Beruško, odkud jste? Můžeme dát síly a dovedností dohromady. Prosím, na Vás e-mail nebo telefo...
Dobrý den, osobně se starám o pacientka ALS...tato nemoc je neuchopitelná a krutá pro postižené ale i jejich r...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Nejprve si připravíme zázvor, který oloupeme a nastrouháme na struhadle najemno. Vložíme ho do hrnce, přidáme…
Nejprve si naplňte dostatečně velký džbán ledem. Na ten pak vlijte vylisovanou šťávu z čerstvých pomerančů a dle…
Uzené maso vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, poté vodu slijeme, maso opláchneme a…
Najemno umleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, paprikou, solí a pepřem. Nakonec…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.