Buřtguláš s bramborami
Ingredience
- uzenina (točený salám, špekáčky, párky, klobása,...): 300 g
- brambory: 2 ks
- malá cibule: 2 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- voda: 500 ml
- sádlo: 1 PL
- sladká paprika: 1 PL
- hladká mouka: 1 PL
- drcený kmín
- majoránka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Buřtguláš s bramborami - recept
Na rozehřátém sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli společně s na kostky nakrájenou uzeninou. Ke konci restování přidáme drcený kmín a prolisovaný česnek, poprášíme paprikou a zalijeme horkou vodou. Přidáme na kostky nakrájené brambory, dle chuti osolíme a opepříme a vaříme asi 10 minut. Mouku rozmícháme ve vodě, nalijeme do guláše a necháme ještě 15 minut provařit při mírné teplotě. Buřtguláš dochutíme majoránkou, dosolíme, dopepříme a můžeme přidat ještě trochu prolisovaného česneku. Už jen krátce provaříme.
Buřtguláš s bramborami můžeme doplnit opečenými krutony a oblíbenými bylinkami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.