Polévka z pečeného česneku
Ingredience
- česnek - palice: 2 ks (podle chuti)
- vývar (zeleninový nebo masový): 600 ml
- cibule: 1 ks
- brambora: 1 ks
- máslo: 1 PL
- smetana: 30 ml
- čerstvý tymián
- olivový olej
- chléb
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Polévka z pečeného česneku – recept
Neoloupaný česnek přepůlíme napříč, vložíme do pekáče, pokapeme olivovým olejem, přikryjeme alobalem a dáme na 170 °C péct po dobu asi 35 - 40 minut a pak necháme vychladnout. V hrnci osmahneme nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájený brambor. Zalijeme vývarem, přidáme tymián a povaříme. Mezitím oloupeme vychladlý česnek a přidáme do vývaru. Vaříme tak dlouho, až nám změknou brambory. Vytáhneme tymián a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Přidáme smetanu pro zjemnění polévky. Přidáme nakrájený střed z jednoho krajíce chleba na zahuštění a rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s opečenou bagetou nebo krutony.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.