Pražma na bylinkách
Ingredience
- pražma: 2 ks
- tymián - snítka: 2 ks
- rozmarýn - snítka: 1 ks
- bazalka - hrst: 1 ks
- citron: 1 ks
- pepř
- sůl
- olivový olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pražma na bylinkách – recept
Do hrníčku dáme olivový olej, do kterého vmícháme sůl, pepř, nadrobno nasekanou bazalku, rozmarýn, lístky tymiánu a nastrouhanou citronovou kůru. Pražmu dobře omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, nařízneme kůžu na několika místech a pomažeme ochuceným olejem zvenku i zevnitř. Dáme do ledničky na 2 hodiny uležet. Pražmu pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 - 30 minut dozlatova. Ryby v polovině pečení obrátíme.
Pražmu na bylinkách podáváme s vařenými bramborami nebo zeleninovým salátem, před podáváním zakápneme citronovou šťávou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.