Pěna z bílé čokolády
Ingredience
- bílá čokoláda: 250 g
- smetana ke šlehání: 350 ml
- mléko: 60 ml
- vejce: 3 ks
- ovoce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pěna z bílé čokolády – recept
Do misky nalámeme čokoládu, přidáme mléko a dáme na hrnec s vroucí vodou. Bublinky vody se nesmějí dotýkat dna misky. Promícháme do krému. Odstavíme ze zdroje tepla a necháme asi 5 minut vychladnout. Poté zašleháme po jednom žloutky a dotuha vyšlehanou smetanu. Bílky vyšleháme a přimícháme ke směsi. Pěnu z bílé čokolády dáme do sklenic na 4 hodiny vychladit. Před podáváním ozdobíme ovocem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.