Švestková buchta s drobenkou
Ingredience
- švestky {900} g
- máslo {120} g
- cukr krystal {250} g
- polohrubá mouka {500} g
- mléko {250} ml
- vejce {2}
- vanilkový cukr {2} PL
- kypřící prášek do pečiva {2} KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Švestková buchta s drobenkou – recept
Z cukru, mouky a másla si v míse zpracujeme drobenku. Asi hrnek hotové drobenky si odebereme stranou, ke zbytku postupně přidáváme vejce, mléko, vanilkový cukr a kypřicí prášek. Vše důkladně promícháme a vytvoříme hladké těsto. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou či kokosem. Těsto nalijeme na plech a poklademe půlkami švestek vždy řezem dolů. Švestková buchta s drobenkou je výborná také s mletým mákem nebo tvarohem. Pokud tak chceme, přidáme tyto suroviny na těsto ještě před kladením švestek. Na závěr vše posypeme odloženou drobenkou a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C dozlatova. Švestková buchta s drobenkou je nejlepší druhý den, kdy těsto nasákne šťávu ze švestek a příjemně zvláční.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.