Jarní minestrone
Ingredience
- cibule: 1 ks
- menší brambory: 2 ks
- mrkev: 2 ks
- petržel: 1 ks
- mražený hrášek - hrst: 1 ks
- rajče: 2 ks
- fazolové lusky - hrst: 1 ks
- zeleninový vývar: 500 ml
- olivový olej
- petrželová nať
- sůl
- pepř
- petrželové pesto
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jarní minestrone – recept
Cibuli, mrkev, brambory a petržel očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, brambory na malé kostičky, petržel a mrkev na kolečka. Na olivovém oleji zpěníme cibuli. Zalejeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme brambory, mrkev a petržel. Vaříme do změknutí zeleniny. Poté do polévky přihodíme nakrájená rajčata, změklý hrášek a fazolové lusky. Osolíme, opepříme a necháme asi 3 minuty povařit. Na závěr dochutíme petrželovým pestem a nasekanou čerstvou petrželovou natí.
Jarní minestrone podáváme s čerstvou opečenou bagetkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.