Petrželové pesto
Ingredience
- 1 hrnek petržele
- 1 hrnek vlašských ořechů nebo piniových oříšků
- 3/4 hrnku olivového oleje
- 2 lžičky citronové kůry
- 2 lžíce šťávy z citronu
- 1 - 2 stroužky česneku
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Do mixéru vložíme petržel, ořechy, česnek, citronovou šťávu, kůru a parmazán. Všechny ingredience rozmixujeme, následně přilijeme olivový olej a pouze lehce promícháme. Petrželové pesto je skvěle využitelné v různých obměnách. Můžeme experimentovat s rozmanitými druhy ořechů, také jej zkoušet různě dochutit. Pesto namažeme na pečivo, ale skvěle se hodí také do těstovin.
Petrželové pesto můžeme uchovávat v lednici v uzavíratelné nádobě po několik dní.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Nejdříve si připravíme mandle, které opražíme na suché pánvi. Poté je dáme do mixéru a rozmixujeme je, abychom získali práškovou konzistenci.…
Česnek utřeme se solí a smícháme pomocí metličky s olejem, citrónovou šťávou, citrónovou kůrou a nadrobno nasekaným koprem. Maso nakrájíme na tenké proužky a naložíme ho do připravené marinády. Necháme…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Nejlepší je pozice na boku
Bohužel, bez videa se cviky nedají správně cvičit.
velmi dobře napsáno , moc mi to pomohlo, děkuji
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Do mléka smíchaného s vejcem pomocí metličky zašleháme prosátou mouku se špetkou soli. Hladké těstíčko necháme v…
Pstruhy očistíme a na několika místech nařízneme kůži tak, abychom neporušili maso. Pstruhy po celé ploše (i…
Osušené kapří filety osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, vajíčkách rozšlehaných s trochou mléka a…
V míse smícháme med, hořčici, olivový olej a citronovou šťávu. Marinádu důkladně vetřeme do kuřecích paliček a…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.