Těstoviny s kuřecím masem, špenátem, citronem a parmezánem – vhodné pro diabetiky
Ingredience
- 227 g bezlepkových těstovin penne (nebo celozrnné těstoviny penne)
- 2 PL extra panenského olivového oleje
- 450 g kuřecích prsou
- ½ KL soli
- ¼ KL mletého pepře
- 4 stroužky česneku, nasekané
- ½ hrnku suchého bílého vína
- šťáva a kůra z 1 citronu (chemicky neošetřeného)
- 10 hrnků nakrájeného čerstvého špenátu
- 1 PL strouhaného parmazánu k podávání (na porci)
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Těstoviny s kuřecím masem, špenátem, citronem a parmezánem – recept
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, sceďte a dejte stranou. Dále si rozehřejte olej ve velké pánvi s vysokým okrajem – na středně vysokou teplotu. Přidejte na kostky nakrájená kuřecí prsa, osolte, opepřete dle chuti a opékejte za občasného míchání asi 5 až 7 minut. V další fázi přidejte k masu nasekaný česnek a pokračujte v restování za stálého míchání, dokud se nerozvoní (asi 1 minutu). Nakonec vlijte suché bílé víno, zakápněte citronovou šťávou, přidejte kůru z citronu a přiveďte k varu. Směs následně odstraňte z plotýnky, vmíchejte špenát, uvařené těstoviny, pánev přikryjte a nechte chvíli stát, dokud špenát nezavadne. Podávejte posypané trochou parmezánu (množství jídla je cca na 4 porce).
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.