Rebarborová buchta
Ingredience
- rebarbora: 600 g
- hladká mouka: 250 g
- moučkový cukr: 180 g
- máslo: 90 g
- mléko: 150 ml
- žloutky: 2 ks
- kypřicí prášek: 1 ks
- Na drobenku:
- polohrubá mouka: 150 g
- cukr krupice: 80 g
- máslo: 60 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rebarborová buchta – recept
Rebarborový stonek zbavíme horních listů a spodní tvrdé části, celý stonek oloupeme. Připravenou rebarboru nakrájíme na stejně velké, asi centimetrové čtverečky, v případě potřeby stonek rozkrojíme podélně.
Změklé máslo smícháme s cukrem, mlékem a žloutky. Postupně přidáváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mícháme, až vznikne hladké těsto. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu a rovnoměrně ho poklademe pokrájenou rebarborou. Zasypeme drobenkou, kterou jsme si připravili z másla, mouky a cukru. Drobenka musí být dobře propracovaná, nebojíme se ji proto zpracovat rukama.
Rebarborová buchta se peče v troubě předehřáté na 160 °C 30 – 40 minut.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.