Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Svíčková na smetaně v parním hrnci Hlavní jídla
06. 02. 2020 Přečteno: 2761x

Svíčková na smetaně v parním hrnci

Ingredience
- +
  • hovězí zadní: 300 g
  • hovězí vývar: 300 ml
  • mrkev: 4 ks
  • petržel: 4 ks
  • celer
  • cibule: 1 ks
  • smetana ke šlehání: 200 ml
  • červené víno: 30 ml
  • slanina: 50 g
  • máslo: 2 PL
  • tymián - snítek: 2 ks
  • citronová šťáva
  • cukr
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • bobkový list
  • nové koření

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Svíčková na smetaně v parním hrnci - recept

Maso důkladně prošpikujeme slaninou ze všech stran. Potřeme jej olejem, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej, na kterém zprudka orestujeme hovězí maso, které posypeme lístky tymiánu. Maso by před smažením mělo mít pokojovou teplotu. Poté jej zabalíme do alobalu a dáme stranou. 

Do výpeku přidáme máslo, na kterém dozlatova osmažíme nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer). Na závěr přidáme cibuli a ještě chvilku restujeme. 

Zeleninovou směs vložíme do parního hrnce, přidáme červené víno a vložíme maso (pokud pustilo v alobalu šťávu, přidáme ji do hrnce také). Zalejeme vývarem. Maso by mělo být ve šťávě ponořené asi ze dvou třetin. Přidáme bobkový list, nové koření, pepř a případně ještě lístky tymiánu.

Maso necháme dělat v parním hrnci asi 1 hodinu. Poté jej vyjmeme a opět zabalíme do alobalu, aby zůstalo teplé.

Zeleninovou směs propasírujeme přes síto, přidáme smetanu a podle chuti sůl, citronovou šťávu a cukr. Na mírném plameni necháme zhruba 5 minut probublávat. 

Svíčkovou na smetaně podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem, šlehačkou a brusinkami. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

hovezi-svickova-na-smetane.jpg Hlavní jídla

Hovězí svíčková na smetaně

Maso prošpikujeme slaninou a osolíme. Vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a ze všech stran zprudka opečeme. Maso vyjmeme a dáme na teplé místo, do hrnce dáme zbytek slaniny, máslo, očištěnou a nakrájenou…

Tip na recept

Zavináče

Zavináče

Ingredience 1. nálevu dobře smícháme, aby se rozpustila sůl. Ryby opláchneme a naskládáme do skleněné nádoby. Zalijeme nálevem, fólií zakryjeme, zatížíme a necháme asi 5 dní odležet v chladu. Ingredience 2.…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Zelný salát

Saláty: Zelný salát

Zelí očistíme a velkým ostrým nožem nasekáme na proužky. Neměli bychom ji dávat do mixéru, ale opravdu sekat.…

Tafelspitz

Hlavní jídla: Tafelspitz

Hovězí maso vložíme do vroucí osolené vody a necháme mírně probublávat varem. Tvořící se pěnu asi po půl hodině…