Vareniky
Ingredience
- hladká mouka: 250 g
- malé vejce: 1 ks
- teplé mléko - hrnek
- brambory: 500 g
- tvaroh: 125 g
- pažitka
- cibule: 1 ks
- zakysaná smetana
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vareniky - recept
Mouku smícháme se špetkou soli, vytvoříme důlek, do kterého rozklepneme vejce, po částech přidáváme mléko a propracujeme hladké těsto. Uvařené brambory rozmačkáme, smícháme s tvarohem, nadrobno nakrájenou pažitkou a trochou soli. Těsto na pomoučené ploše rozválíme na tenkou placku a skleničkou vykrájíme kolečka. Doprostřed koleček dáme trochu vychladlé bramborové náplně, těsto přehneme.
Vareniky vkládáme do vroucí osolené vody a zamícháme, aby se nelepily ke dnu. jakmile vyplavou na hladinu, vaříme ještě 2 minuty. Podáváme posypané osmaženou cibulkou a se zakysanou smetanou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.