Focaccia
Ingredience
- hladká mouka: 500 g
- mléko: 250 ml
- olivový olej: 90 ml
- kvasnice: 25 g
- černé olivy bez pecky: 4 PL
- hrubá sůl
- čerstvý rozmarýn
- sůl
- cukr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Focaccia – recept
Vypracujeme kvásek a necháme ho vzejít. Z mléka, hladké mouky, soli, olivového oleje, špetky cukru a kvásku vypracujeme těsto. Z něho vypracováváme placky, je lepší je dělat raději menší, jsou potom lepší. Olivy nakrájíme na kolečka a poklademe na placky. Přidáme rozmarýn podle chuti, můžeme použít i sušený. Nakonec ještě posypeme placky hrubou solí a zakápneme trochou olivového oleje. Placky dáme na plech a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Nesmíme je však přepéci, pečeme maximálně 20 minut. Focaccia, neboli chléb chudých, se podává jak za tepla, tak za studena. Nejlepší je první den, poté už není tak dobrý.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.