Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zelí s křenem Saláty
03. 10. 2017 Přečteno: 11148x

Zelí s křenem

Ingredience
- +
  • bílé zelí: 250 g
  • čerstvý křendle chuti
  • cibule: 1 ks 
  • cukr krystal: 1 PL 
  • olej: 2 PL 
  • ocet: 1 PL 
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Zelí s křenem – recept

Zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na tenké nudličky, případně můžeme nastrouhat. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V míse obojí smícháme a pořádně promačkáme. Jakmile je vše důkladně promíchané a zelí pustí šťávu, oloupeme a nastrouháme kousek křenu. Křen přimícháme k zelí a necháme půl hodiny odležet.

Zelí s křenem po zaležení můžeme případně dochutit solí, cukrem a octem.

Salát můžeme ihned konzumovat, zelí s křenem ale také můžeme namačkat do zavařovacích sklenic, které jsme důkladně vymyli a vysušili. Sklenice uzavřeme a skladujeme v lednici, kde vydrží celý měsíc.

Pokud chceme, aby nám zelí s křenem vydrželo déle, můžeme ve sklenicích sterilovat na 85 °C po dobu 25 minut. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 14 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

krenova-omacka_1.jpg Saláty

Křenová omáčka s uzeným masem

Uzené maso vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, poté vodu slijeme, maso opláchneme a vložíme zpět do hrnce. Znovu zalijeme vodou a vaříme doměkka. Maso nakrájíme na plátky a udržíme v…

jemna-krenova-pomazanka-na-jednohubky.jpg Saláty

Jemná křenová pomazánka na jednohubky

Smícháme smetnový sýr, zakysanou smetanu a majonézu. Přidáme čerstvý křen, osolíme a opepříme dle chuti a promícháme. Můžeme použít i ruční šlehač.  Jemná křenová pomazánka na jednohubky se podává vychlazená.

Tip na recept

Pomazánka z pečeného lilku

Pomazánka z pečeného lilku

Lilek rozpůlíme, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a upečeme při teplotě 200 °C asi 30 - 40 minut doměkka. Necháme vychladnout. Dužinu rozmačkáme vidličkou. Máme-li mladý lilek, můžeme ho rozmačkat i…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Kvasinková infekce u psa: Jak…

    S kvasinkovou infekcí mezi tlapkami u mě fenky jsem měl dlouho problémy. Zkoušel jsem hypermangan, ocet, léky ...

  • Amyotrofická laterální…

    Dobrý den, paní Beruško, odkud jste? Můžeme dát síly a dovedností dohromady. Prosím, na Vás e-mail nebo telefo...

  • Amyotrofická laterální…

    Dobrý den, osobně se starám o pacientka ALS...tato nemoc je neuchopitelná a krutá pro postižené ale i jejich r...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Žampionová krémová polévka

Polévky: Žampionová krémová polévka

Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtiny nebo širší plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory na kostičky,…

Mušle svatého Jakuba

Hlavní jídla: Mušle svatého Jakuba

Mušle svatého Jakuba opatrně očistíme od všech vnitřností, odstraníme také hnědou blánu na jedné straně mušle.…

Krevety na česneku a bílém víně

Předkrmy a chuťovky: Krevety na česneku a bílém víně

Krevety omyjeme a osušíme. Na větší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme celé stroužky česneku a při mírné teplotě je…

Filet ze pstruha na másle

Hlavní jídla: Filet ze pstruha na másle

Očištěné filety ze pstruha potřeme pestem z medvědího česneku, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.…