Zelí s křenem
Ingredience
- bílé zelí: 250 g
- čerstvý křendle chuti
- cibule: 1 ks
- cukr krystal: 1 PL
- olej: 2 PL
- ocet: 1 PL
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zelí s křenem – recept
Zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na tenké nudličky, případně můžeme nastrouhat. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V míse obojí smícháme a pořádně promačkáme. Jakmile je vše důkladně promíchané a zelí pustí šťávu, oloupeme a nastrouháme kousek křenu. Křen přimícháme k zelí a necháme půl hodiny odležet.
Zelí s křenem po zaležení můžeme případně dochutit solí, cukrem a octem.
Salát můžeme ihned konzumovat, zelí s křenem ale také můžeme namačkat do zavařovacích sklenic, které jsme důkladně vymyli a vysušili. Sklenice uzavřeme a skladujeme v lednici, kde vydrží celý měsíc.
Pokud chceme, aby nám zelí s křenem vydrželo déle, můžeme ve sklenicích sterilovat na 85 °C po dobu 25 minut.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.