![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Salát z červeného zelí s jablky](/img/clanky/3aae1daf661536b51c3981f62bf17811/salat-z-cerveneho-zeli-s-jablky.jpg)
Salát z červeného zelí s jablky
Ingredience
- červené zelí: 200 g
- jablko: 1 ks
- cibule: 1 ks
- vlašské ořechy: 2 PL
- čerstvý kopr: 2 PL
- olivový olej: 2 PL
- umeocet: 1 PL
- dijonská hořčice: 1 KL
- třtinový cukr: 1 PL
- citrónová šťáva: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Salát z červeného zelí s jablky - recept
Zelí zbavíme tvrdých košťálů a nakrájíme ho na nudličky. Lehce osolíme a rukama pár minut promačkáme, aby zelí pustilo šťávu a změklo. Přidáme na nudličky nakrájené jablko zbavene jadřince, nadrobno nakrájenou cibuli, ořechy a kopr. Smícháme olivový olej, umeocet, hořčici, třtinový cukr, citrónovou šťávu, špetku soli a pepře a mícháme, dokud se ingredience nespojí.
Salát z červeného zelí s jablky smícháme s připravenou zálivkou a necháme vychladit.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.