Salát z červeného zelí s jablky
Ingredience
- červené zelí: 200 g
- jablko: 1 ks
- cibule: 1 ks
- vlašské ořechy: 2 PL
- čerstvý kopr: 2 PL
- olivový olej: 2 PL
- umeocet: 1 PL
- dijonská hořčice: 1 KL
- třtinový cukr: 1 PL
- citrónová šťáva: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Salát z červeného zelí s jablky - recept
Zelí zbavíme tvrdých košťálů a nakrájíme ho na nudličky. Lehce osolíme a rukama pár minut promačkáme, aby zelí pustilo šťávu a změklo. Přidáme na nudličky nakrájené jablko zbavene jadřince, nadrobno nakrájenou cibuli, ořechy a kopr. Smícháme olivový olej, umeocet, hořčici, třtinový cukr, citrónovou šťávu, špetku soli a pepře a mícháme, dokud se ingredience nespojí.
Salát z červeného zelí s jablky smícháme s připravenou zálivkou a necháme vychladit.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.