Zapečené kapustičky
Ingredience
- růžičková kapusta: 500 g
- anglická slanina nebo pancetta: 150 g
- smetana na vaření: 150 ml
- parmezán strouhaný: 2 PL
- máslo
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zapečené kapustičky – recept
Kapustičky očistíme a dáme na 5 minut vařit do osolené vody (měly by být uvařené do poloměkka). Slaninu orestujeme na kousku másla a přidáme důkladně okapané kapustičky. Směs zalijeme smetanou a pár minut povaříme, až smetana začne houstnout. Pak vše přelijeme do zapékací mísy, posypeme parmazánem, opepříme podle chuti a dáme zapéct do trouby na 200 °C. Až smetana zhoustne a sýr se roztaví, máme hotovo.
Zapečené kapustičky podáváme s vařenými brambory nebo čerstvým pečivem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.