Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí česneková tinktura proti bakteriím a vysokému tlaku Ostatní
25. 09. 2018 Přečteno: 3722x

Domácí česneková tinktura proti bakteriím a vysokému tlaku

Ingredience
- +
  • česnek: 200 g
  • 40% alkohol: 200 ml

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Domácí česneková tinktura – recept

Při výrobě použijeme nejlépe domácí česnek nebo česnek od farmáře a kvalitní vodku nebo jiný alkohol (např. slivovici). Během přípravy nepoužíváme kovové předměty – na krájení nebo tření použijeme např. keramický nůž.

Česnek utřeme nebo nakrájíme a zalijeme alkoholem v dobře uzavíratelné tmavé nádobě. Česnek necháme ve tmě 10 dní uležet, několikrát denně ho promícháme. Poté ho přecedíme přes čisté plátýnko nebo sítko, abychom se zbavili pevných částí. Roztok nalijeme do tmavých skleniček a uchováváme v lednici.

Domácí česneková tinktura dezinfikuje drobné ranky, působí na rozšíření cév nebo snížení krevního tlaku a má silné antibakteriální účinky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Mrkvová polévka

Polévky: Mrkvová polévka

Začněte tím, že si oloupete a nahrubo nastrouháte mrkve. Ty pak restujte na rozpáleném másle v hrnci. Po chvíli…

Semifreddo

Dezerty: Semifreddo

Žloutky vyšleháme s cukrem a brandy, zvlášť vyšleháme bílky dotuha a také šlehačku. Ořechy, ovoce a další…