![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Býčí žlázy](/img/clanky/6d32f86d91c22572b4e0c03f0b36763b/byci-zlazy.jpg)
Býčí žlázy
Ingredience
- býčí žlázy: 4 ks
- cibule: 1 ks
- sádlo: 1 PL
- anglická slanina: 100 g
- sladká paprika
- sušená šalvěj
- vývar
- sůl
- pepř
- mléko
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Býčí žlázy – recept
Býčí žlázy necháme namočené v mléce asi 30 minut, důkladně opereme ve vodě a osušíme papírovými utěrkami.
Rozhřejeme si pánev, na které zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Jakmile zesklovatí, vložíme do pánve nakrájenou slaninu a zlehka ji orestujeme. Přidáme na plátky nakrájené býčí žlázy, které začnou pouštět vodu. Tu musíme všechnu vyvařit.
Býčí žlázy zaprášíme sladkou paprikou a trochou mouky. Orestujeme a zalijeme vývarem, dochutíme solí, pepřem a šalvějí. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 15 – 20 minut.
Býčí žlázy podáváme se šťouchanými bramborami nebo rýží.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.