Zapečené těstoviny s houbami
Ingredience
- kratší druh těstovin: 250 g
- čerstvé houby: 200 g
- malá cibule: 1 ks
- vejce: 2 ks
- tvrdý sýr (např. gouda): 100 g
- smetana ke šlehání: 100 ml
- pancetta nebo anglická slanina: 30 g
- snítky tymiánu: 1 ks
- petrželka: 2 PL
- parmezán: 2 PL
- olej
- máslo
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zapečené těstoviny s houbami - recept
Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě al dente (na skus) a ihned propláchneme studenou vodou. Houby nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, slaninu na malé proužky, sýr nastrouháme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, ve kterém necháme rozpustit máslo. Na něm opečeme houby a jakmile pustí šťávu, tak je osolíme, opepříme a asi 10 minut podusíme, až se tekutina odpaří. Slaninu můžeme krátce orestovat na suché pánvi.
Zapékací misku vymažeme máslem a rozprostřeme do ní těstoviny smíchané s houbami, tymiánem a slaninou. Zalijeme opepřenou a osolenou směsí vejce, smetany a strouhaného sýra. Posypeme nastrouhaným parmezánem a zapečeme při teplotě 200 °C asi 25 minut.
Zapečené těstoviny s houbami nakonec posypeme čerstvou petrželkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.