Krevetový salát s mangem
Ingredience
- tygří krevety: 14 ks
- mango: 1 ks
- jarní cibulka: 1 ks
- avokádo: 1 ks
- cherry rajčata: 8 ks
- směs listových salátů - hrst: 2 ks
- citron: 1 ks
- olej
- kousek čerstvého zázvoru
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krevetový salát – recept
Krevety očistíme, odstraníme střívko, opláchneme a osušíme. Na pánvi rozehřejeme olej a krevety na něm malou chvíli opékáme (asi 2 minuty) z obou stran. Necháme vychladnout. Oloupeme a nastrouháme zázvor, avokádo nakrájíme na kostky, smícháme se šťávou z citronu, přidáme trochu olivového oleje. Cibulku nakrájíme na kolečka, mango na kostky, rajčata na čtvrtky a salát natrháme. Všechny ingredience promícháme a dochutíme solí a pepřem.
Takto připravený krevetový salát dáme uležet na hodinu do lednice. Jako přílohu můžeme zvolit například opečenou bylinkovou bagetu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.