![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Houbové rizoto s lososem](/img/clanky/aa5f5aa3bc0dcc2bfbc26918145eef88/houbove-rizoto-s-lososem.jpg)
Houbové rizoto s lososem
Ingredience
- kulatozrnná rýže: 200 g
- krémové žampiony: 5 ks
- filet z lososa: 100 g
- máslo: 100 g
- olivový olej: 2 PL
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- suché bílé víno: 120 ml
- zeleninový vývar: 250 ml
- strouhaný parmazán
- sůl
- pepř
- bazalka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Houbové rizoto s lososem – recept
Cibuli a žampiony nakrájíme. V pánvi rozehřejeme zhruba polovinu másla, na kterém zpěníme cibulku. Přidáme houby a chvilku restujeme. Do pánve nasypeme rýži, zalejeme ji vývarem a trochou vína tak, aby se rýže dusila. Vývar společně s vínem postupně přiléváme, dokud nám nevznikne krémová konzistence rizota a rýže není měkká. Nakonec vmícháme do rizota máslo, podle chuti nastrouhaný parmazán a nasekané lístky bazalky. Dochutíme solí a pepřem.
V druhé pánvi rozehřejeme olivový olej. Filet z lososa zbavíme kůže a nakrájíme na kostky. Česnek nasekáme. Lososa s česnekem zprudka orestujeme. Podlejeme trochou bílého vína a necháme jej odpařit. Osolíme a opepříme.
Houbové rizoto s lososem podáváme s čerstvými lístky bazalky a strouhaným parmazánem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.