Smažený celer
Ingredience
- mladý bulvový celer: 200 g
- mléko: 50 ml
- vejce: 1 ks
- hladká mouka: 3 PL
- strouhanka: 4 PL
- sůl
- olej na smažení
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Smažený celer - recept
Celer očistíme a uvaříme ho v osolené vodě asi 8 minut do poloměkka. Nakrájíme ho na silnější plátky, které nejdříve obalíme v hladké mouce, poté v mléce smíchaném s vajíčkem a špetkou soli a nakonec ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a pozvolna na něm usmažíme obalený celer z obou stran do zlatova.
Smažený celer podáváme s lehčí přílohou, jako je zeleninový salát nebo vařené brambory.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.