Dukátové buchtičky z domácí pekárny
Ingredience
- polohrubá mouka: 500 g
- čerstvé droždí: 20 g
- mléko: 300 ml
- špetka soli
- olej: 100 ml
- cukr krupice: 2 PL
- vejce: 1 ks
- máslo
- vanilková omáčka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Dukátové buchtičky z domácí pekárny - recept
Do domácí pekárny nalijeme mléko, olej a rozšlehané vejce. Přidáme špetku soli, zasypeme moukou, cukrem, rozdrobíme droždí a zapneme program Těsto. Těsto rozválíme na silnější plát a vykrájíme z něj ostrým nožem krychličky. Každou buchtičku potřeme ze všech stran máslem a pokládáme těsně k sobě na plech vymazaný máslem nebo do formy na dort. Dukátové buchtičky necháme přykryté utěrkou ještě 30 minut kynout a pečeme na 180 °C asi 25 minut.
Dukátové buchtičky z domácí pekárny buď posypeme moučkovým cukrem přes sítko nebo přelijeme vanilkovou omáčkou.
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.