Obrácený jablečný koláč
Ingredience
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 lžíce másla
- ¼ hrnku cukru
- 2 vejce
- ¼ hrnku mléka
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- Nádivka:
- 2 hrnky jablek nakrájených na plátky
- mletá skořice
- citron
- 4 lžíce másla
- muškátový oříšek
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Obrácený jablečný koláč – recept
Kulatou formu vymažeme tukem. Na dno formy naskládáme plátky jablek, které posypeme ½ hrnku cukru, citronovou kůrou, muškátovým oříškem, skořicí a pokapeme citronovou šťávou. Poprášíme jablka lehce moukou a přelijeme rozpuštěným máslem. Těsto připravíme ušleháním vajíček, do kterých vmícháme zbylé máslo a mléko. Směs vlijeme do mouky, cukru, prášku do pečiva a špetky soli a spojíme. Těstem zalijeme jablka ve formě. Pečeme v předehřátě troubě na 175 °C asi 30 - 40 minut. Po upečení koláč přiklopíme talířem, obrátíme a necháme vychladnout.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.