![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
Jablečný karlštejnský koláč
Ingredience
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
1kg jablek
1 balení vanilkového cukru
mletá skořice
30g másla
250g mouky
130g cukru
Jablečný karlštejnský koláč – postup přípravy
Vezmeme si mísu a smícháme v ní mouku, cukr a vanilkový cukr. Připravíme si jablka, a to tak, že je nejdříve očistíme, omyjeme, poté je oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme do nich trochu skořice. Můžeme si už předehřát troubu na 150°. Vymažeme si plech a nasypeme na něj jednu třetinu mouky s cukry. Na tu navrstvíme nastrouhaná jablka a opět zasypeme moukou. Na vrch poklademe plátky másla a dáme péct. Jablečný karlštejnský koláč pečeme přibližně 30 minut. Pěkně vypadá, když se před servírováním dá na koláč lístek máty.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.