Jablečný karlštejnský koláč
Ingredience
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
1kg jablek
1 balení vanilkového cukru
mletá skořice
30g másla
250g mouky
130g cukru
Jablečný karlštejnský koláč – postup přípravy
Vezmeme si mísu a smícháme v ní mouku, cukr a vanilkový cukr. Připravíme si jablka, a to tak, že je nejdříve očistíme, omyjeme, poté je oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme do nich trochu skořice. Můžeme si už předehřát troubu na 150°. Vymažeme si plech a nasypeme na něj jednu třetinu mouky s cukry. Na tu navrstvíme nastrouhaná jablka a opět zasypeme moukou. Na vrch poklademe plátky másla a dáme péct. Jablečný karlštejnský koláč pečeme přibližně 30 minut. Pěkně vypadá, když se před servírováním dá na koláč lístek máty.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.