Zeleninový salát se švýcarským sýrem a cizrnou – vhodné pro diabetiky
Ingredience
- 1 avokádo, oloupané a vypeckované
- 1 a ½ hrnku podmáslí
- ¼ hrnku nasekaných čerstvých bylinek dle chuti (např. estragon, šťovík, máta, petržel a/nebo koriandr)
- 2 PL rýžového octa
- ½ KL soli
- 3 hrnky nakrájeného římského salátu
- 1 hrnek loupané a nakrájené salátové okurky
- asi 425 g konzervované cizrny, propláchnuté
- ¼ hrnku nakrájeného nízkotučného švýcarského sýra (light)
- 6 cherry rajčat, rozpůlených
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zeleninový salát se švýcarským sýrem a cizrnou – recept
Nejprve se pusťte do přípravy dresinku. Tedy vložte do mixéru dužinu z avokáda, preferované bylinky (nať), vlijte podmáslí, ochuťte rýžovým octem, solí a rozmělněte dohladka. Poté do mísy vložte nakrájený římský salát, salátovou okurku, cherry rajčata, na kostky pokrájený lehký švýcarský sýr, konzervovanou cizrnu a vše přelijte dresinkem (použijte jen požadované množství, zbytek můžete uchovat v lednici 3 dny). Salát dobře promíchejte a podávejte – suroviny vystačí na 2 porce.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.