

























Studený fazolový salát
Ingredience
- bílé fazole: 250 g
- cibule: 1 ks
- česnek
- mletý pepř
- olej
- citronová šťáva
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Nejdříve si bílé fazole den předem namočíme do studené vody, aby změkly a nabobtnaly. Druhý den je slejeme, vodu vyměníme a dáme fazole vařit. Mezitím si připravíme zálivku. Cibuli nadrobno nakrájíme, utřeme česnek, tyto ingredience smícháme s olejem, osolíme a opepříme. Jakmile jsou fazole hotové, vmícháme je do připravené zálivky a dáme bokem odležet. Nesmíme však zapomenout často je promíchávat, aby se zálivka do fazolí vsákla a ty dostaly chuť.
Do salátu pak můžeme dle chuti přidat jakoukoliv zeleninu. Rajčata, papriky, okurku nebo sterilovaný či vařený celer. Studený fazolový salát je výborný i s uvařeným vejcem natvrdo či s nastrouhaným sýrem. Pokud má každý rád jinou variaci, můžeme nechat na stole základní verzi a v miskách přidat další ingredience, ať si každý namíchá salát podle své chuti. Studený fazolový salát se dá podávat samotný s pečivem nebo také jako příloha.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Cibuli nakrájíme nadrobno a červenou papriku na tenké plátky. V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme cibuli a papriku. Trvá to asi 5 minut. Posypeme mletou paprikou a kajenským pepřem…
Cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm dozlatova orestujeme. Přidáme mleté hovězí maso, restujeme asi 5 minut. Osolíme a opepříme. Přihodíme na tenko nakrájenou červenou…
Bílé fazole uvaříme doměkka. Do mísy vložíme okapané fazole, které smícháme se sýrem, nasekaným česnekem a čerstvým rozmarýnem (podle chuti). Přilejeme olivový olej a zakápneme citronovou šťávou. Osolíme,…
Sušená rajčata pokrájíme a česnek prolisujeme. Do mixéru vložíme bílé fazole, sušená rajčata, česnek a olivový olej. Mixujeme a postupně přidáváme vodu, aby vznikla hladká kaše. Na závěr dochutíme solí a…
Troubu zapneme na 200 °C. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, smícháme se skořicovým cukrem a medem. V další misce smícháme dohromady mléko, žloutky, skořicový cukr. Máslem vymažeme pekáč, na který dáme…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
To je sice hezké, ale nepíšete u těch klobás, kolik gramů se této směsi použije například na 10 kg díla. Asi b...
S kvasinkovou infekcí mezi tlapkami u mě fenky jsem měl dlouho problémy. Zkoušel jsem hypermangan, ocet, léky ...
Dobrý den, paní Beruško, odkud jste? Můžeme dát síly a dovedností dohromady. Prosím, na Vás e-mail nebo telefo...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Rozehřejeme si pánev s tukem. Pokud se to hodí, můžeme přidat najemno nasekanou cibulku a zpěnit ji. Není to však…
Arašídy dáme do mixéru, přidáme sůl a cukr a mixujeme v intervalech dlouhých maximálně 30 sekund. Poté vždy mixér…
Na těsto: Do vlažné vody nadrobíme čerstvé droždí a asi půl lžičky cukru. Promícháme a necháme zhruba 10 minut…
Cibule si očistíme a oloupeme, následně je nakrájíme na tenčí kolečka. Na hlubokém talíři si smícháme mouku,…
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.