Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Špenátová polévka pro děti Polévky
18. 07. 2018 Přečteno: 4090x

Špenátová polévka pro děti

Ingredience
- +
  • čerstvý špenát: 200 g
  • jarní cibulka: 1 ks
  • zeleninový vývar: 500 ml
  • mléko: 200 ml
  • máslo: 1 PL
  • olej: 1 PL
  • petrželka: 1 PL
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Špenátová polévka pro děti - recept

V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm rozpustit máslo. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, po chvilce špenát a počkáme, až "zvadne". Zalijeme horkým vývarem, podle potřeby jemně osolíme a vaříme 5 minut. Rozmixujeme, přilijeme mléko a prohřejeme. 

Špenátová polévka pro děti se nakonec posype nadrobno nakrájenou petrželkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Medové perníčky

Vánoční cukroví: Medové perníčky

Přeosýváme hladkou mouku a moučkový cukr. Máslo necháme změknout a med zahřejeme. Ze surovin vypracujeme hladké…

Caesar salát

Saláty: Caesar salát

Nejdříve si připravíme zálivku. Všechny suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Chléb nakrájíme na…

Vločkové karbanátky

Hlavní jídla: Vločkové karbanátky

Vločky namočíme přes noc do hovězího vývaru. Druhý den vločky scedíme, vymačkáme a vmícháme do nich vejce, hořčici…

Domácí mozzarella

Předkrmy a chuťovky: Domácí mozzarella

V hrnci smícháme mléko s kyselinou citronovou a necháme rozpustit. Pozvolna zahřejeme mléko na 38 °C (použijeme…