Kuřecí kung pao – vhodné pro diabetiky
Ingredience
- asi 455 gramů kuřecích prsou, pokrájených na menší kusy
- 2 KL sójové omáčky, plus 1 PL
- 1 KL suchého sherry, plus 1 PL
- 2 KL kukuřičného škrobu
- 2 KL praženého sezamového oleje
- 2 PL nesoleného kuřecího vývaru
- 2 KL balzamikového octa
- 2 KL chilli-česnekové omáčky (najdete v asijských potravinách)
- 2 PL rostlinného oleje, rozdělené
- 3 plátky čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
- 1 střední červená paprika, nakrájená na 2,5 cm velké čtverce
- 1 střední zelená paprika, nakrájená na 2,5 cm velké čtverce
- ¼ KL soli
- 2 PL nesolených nasucho opražených arašídů
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí kung pao – recept
Do mísy vložte nakrájená kuřecí prsa a promíchejte je s dvěma lžičkami sójové omáčky, lžičkou sherry a kukuřičným škrobem – ten se musí zcela rozpustit. Dále přidejte sezamový olej a míchejte, dokud se kuře lehce nepotáhne. V jiné misce si pak smíchejte kuřecí vývar, ocet, chilli-česnekovou omáčku, zbývající 1 polévkovou lžíci sójové omáčky, 1 polévkovou lžíci sherry a dejte stranou.
Dále si zahřejte na vysokou teplotu větší pánev wok s jednou lžící oleje. Pak přidejte zázvor a za stálého míchání jej restujte, dokud se nerozvoní (asi 10 sekund). Zázvor následně posuňte do stran a vložte do pánve kuře v rovnoměrné vrstvě. Maso opékejte dozlatova, z každé strany asi 1 minutu, a nakonec přeneste na talíř.
Na pánev wok nyní vlijte zbývající 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje, rozehřejte jej a restujte na něm asi minutu papriky. Dále vraťte do pánve kuřecí maso, vlijte připravenou omáčku s vývarem a sherry, dochuťte solí a za stálého míchání vše vařte, dokud kuře nebude propečené a papriky poloměkké. Na závěr sundejte kung pao z plotny, posypte arašídy a podávejte třeba s kopečkem rýže.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.