Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Králičí paštika s játry Ostatní
20. 10. 2017 Přečteno: 4226x

Králičí paštika s játry

Ingredience
- +
  • králičí maso: 250 g
  • drůbeží játra: 200 g
  • jablko: 40 g
  • cibule: 1 ks
  • sádlo: 4 PL
  • máslo: 3 PL
  • portské víno: 3 PL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Králičí paštika s játry – recept

Cibuli a jablka nakrájíme nadrobno, králičí maso zbavíme všech kostí a blanek a nakrájíme na kostky. Játra důkladně odblaníme, odstraníme tuk a žluč, omyjeme a necháme okapat. 

Na pánvi rozpustíme lžíci sádla a osmahneme cibulku. Po chvíli přidáme i králičí maso a společně smažíme dozlatova. Jakmile je maso udělané, rozemeleme jej společně s orestovanou cibulkou v mlýnku na maso. Směs pak osolíme (asi 2 lžičky soli), opepříme (asi půl lžičky pepře) a necháme odležet.

Na pánev dáme další lžíci sádla a tentokrát opečeme játra a jablka. Játra nesmíme přepéct, musí být uvnitř syrová. Jakmile stáhneme plamen, tak přidáme máslo a necháme rozpustit. Následně játra i jablka rozmixujeme najemno. Přilijeme portské víno, pokud je potřeba, dosolíme a znovu promixujeme. Pokud chceme, aby byla paštika opravdu hodně jemná, přepasírujeme směs jater ještě přes sítko.

Nakonec smícháme dohromady směs jater s jablky se směsí masa s cibulí, důkladně promícháme a výslednou směsí naplníme zavařovací sklenice. Dáme si pozor, abychom ze sklenice dostali všechen přebytečný vzduch. Na závěr vrch sklenice ještě naplníme rozpuštěným sádlem.

Sklenice důkladně uzavřeme, vložíme do horké vody a necháme 50 minut vařit. Po vychladnutí dáme do lednice minimálně na den odležet.

Králičí paštika s játry se maže na čerstvé pečivo.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pastika-z-husich-jater.jpg Ostatní

Paštika z husích jater

Husí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme trochu máslo, na které osmažíme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme nakrájená husí játra a nasekaný česnek. Zasypeme lístky…

fotolia_34328181_xs.jpg Ostatní

Domácí paštika z kachních jater

Očištěná kachní játra nakrájíme nadrobno. Nakrájíme najemno cibuli, kterou dozlatova orestujeme na troše másle. Přidáváme postupně prolisovaný česnek, tymián, portské víno a pod pokličkou za občasného míchání…

Tip na recept

Domácí smetanový karamel

Domácí smetanový karamel

Do hrnce se silnějším dnem nasypeme cukr a při mírné teplotě a za stálého míchání vařečkou ho necháme zkaramelizovat. Pozor, karamel má velmi vysokou teplotu a ulpívá na kůži, proto při neopatrnosti hrozí…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Dýňová polévka se zázvorem

Polévky: Dýňová polévka se zázvorem

Dýni oloupeme, odstraníme semínka a dýňovou dužinu nakrájíme na malé kostky. Ve středním hrnci rozehřejeme máslo,…

Salát z bílé ředkve

Saláty: Salát z bílé ředkve

Oloupanou ředkev nastrouháme na hrubo nebo nakrájíme na tenké nudličky. Smícháme jogurt, hořčici, šťávu z…

Krémové chřestové rizoto

Hlavní jídla: Krémové chřestové rizoto

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Chřest očistíme a pokrájíme na malé kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme…