Králičí paštika s játry
Ingredience
- králičí maso: 250 g
- drůbeží játra: 200 g
- jablko: 40 g
- cibule: 1 ks
- sádlo: 4 PL
- máslo: 3 PL
- portské víno: 3 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Králičí paštika s játry – recept
Cibuli a jablka nakrájíme nadrobno, králičí maso zbavíme všech kostí a blanek a nakrájíme na kostky. Játra důkladně odblaníme, odstraníme tuk a žluč, omyjeme a necháme okapat.
Na pánvi rozpustíme lžíci sádla a osmahneme cibulku. Po chvíli přidáme i králičí maso a společně smažíme dozlatova. Jakmile je maso udělané, rozemeleme jej společně s orestovanou cibulkou v mlýnku na maso. Směs pak osolíme (asi 2 lžičky soli), opepříme (asi půl lžičky pepře) a necháme odležet.
Na pánev dáme další lžíci sádla a tentokrát opečeme játra a jablka. Játra nesmíme přepéct, musí být uvnitř syrová. Jakmile stáhneme plamen, tak přidáme máslo a necháme rozpustit. Následně játra i jablka rozmixujeme najemno. Přilijeme portské víno, pokud je potřeba, dosolíme a znovu promixujeme. Pokud chceme, aby byla paštika opravdu hodně jemná, přepasírujeme směs jater ještě přes sítko.
Nakonec smícháme dohromady směs jater s jablky se směsí masa s cibulí, důkladně promícháme a výslednou směsí naplníme zavařovací sklenice. Dáme si pozor, abychom ze sklenice dostali všechen přebytečný vzduch. Na závěr vrch sklenice ještě naplníme rozpuštěným sádlem.
Sklenice důkladně uzavřeme, vložíme do horké vody a necháme 50 minut vařit. Po vychladnutí dáme do lednice minimálně na den odležet.
Králičí paštika s játry se maže na čerstvé pečivo.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.